DE WEEK VAN BARBARA I #8

door Barbara NL
0 comment
Barbara den Hollander #8

Deze week vertel ik over mijn bezoekje aan de 9 Maanden Beurs, pak ik mijn koffers in voor de wintersport en leert mijn jongste helaas (you’ll see) lezen.

9 Maanden Beurs

Met mijn bedrijf Bio Bebo – een webshop voor biologische babyvoeding – doe ik veel mee aan evenementen, waaronder workshops en beurzen. De 9 Maanden Beurs lieten we dit jaar aan ons voorbij gaan, maar zelf ging ik natuurlijk wel even een kijkje nemen. Niet in de minste plaats om de aanwezige bezoekersschare te aanschouwen. Nu houd ik zelf wel van een koopje, sterker nog, I love it! Maar hier vind je toch wel echt de crème de la crème van het koopjesjagen. Gestroomlijnd bewegen de moeders zich voort, vaak met een trolley aan elke hand, waarin vakkundig flyers, samples en zojuist aangeschafte artikelen worden geworpen. Een overdaad aan kinderwagens, luieremmers en draagdoeken komt je tegemoet. Maar ook high tech gadgets als de zelf wiegende wieg en de zichzelf verschonende baby (ok, niet echt, maar was wel leuk geweest) werden er gepresenteerd. Ook de grote merken mochten niet ontbreken, waaronder natuurlijk de merken die wij in onze webshop verkopen: Hipp Biologisch, Kabrita, Neolac en Organix. Zeker een bezoekje waard!
Barbara den Hollander #8 Kabrita

Even op bezoek bij de Kabrita stand

Koffers Inpakken: Let The Games Begin!

Het is maar goed dat de schoolvakantie voor de deur staat, want dat beursbezoekje zorgde ervoor dat mijn toch al enigszins drukke hoofd op het randje balanceerde van een kleine doch dramatische ontploffing. Maar zover was het nog niet. Noch de ontploffing had plaatsgevonden, noch was de vakantie begonnen. Eerst restte mij nog de eervolle taak om voor het hele gezin (behalve mijn man, daar ga ik niet aan beginnen), de koffers in te pakken. Een taak die naar mijn mening onterecht nog steeds geen vast onderdeel van de Olympische Spelen uitmaakt, maar aan benodigde kracht, doorzettingsvermogen, organisatietalent en creativiteit zeker niet onderdoet voor een rondje 10km op de schaats of een sprongetje van de grote schans. Al weken geleden was ik begonnen met de voorbereidingen. De ski’s werden aangeschaft via Marktplaats, de oude werden verkocht (behalve die kleine van 100cm. Iemand interesse?), de skikleding werd verzameld en zonodig aangevuld met nieuwe items. Uiteraard was er zoals elk jaar weer een want kwijt, wat de voorbereidingen een aanzienlijke vertraging opleverde. Toen de want eenmaal boven water was, en het hele spul compleet was konden de acht koffers dan toch echt in de auto worden geplaatst, een potje Tetris is er niets bij.

Leren Lezen

Mijn jongste is sinds enige tijd begonnen met lezen. Het begon met onschuldige ‘eerste woordjes  boekjes’ waar de alom bekende ‘roos’, ‘huis’, ‘mees’, ‘kip’, en ‘boom’ voorbij kwamen. Al gauw beet hij zich vast in wat meer gevorderde boekjes met korte zinnetjes en wat langere woorden. Niets mis mee! In deze fase beginnen de meeste kinderen zich ook te interesseren voor alle woorden die ze om zich heen tegenkomen. De bewegwijzering op straat, de reclameteksten op passerende auto’s en benamingen van bijvoorbeeld winkels of gebouwen. Die van ons doet er nog een schepje bovenop en probeert zelf allerlei woorden te creëren van de letters die hij om zich heen ziet. Zo roept hij te pas en te onpas zijn zelf gecreëerde woorden in het rond. Vooral heel leuk als hij in de boekenwinkel ontdekt dat het PS magazine van Het Parool maar 1 letter nodig heeft om een heel leuk ander woord te maken, en hij dat dan ook luid verkondigt zodat iedereen weet hoe goed hij kan lezen. Die hoort niet bij mij hoor!

BewarenBewaren

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: