REVIEW | URBANISTA BLUETOOTH HEADPHONE

door Saar NL
0 comment
REVIEW | URBANISTA BLUETOOTH HEADPHONE

Nadat Monique en Louke in september verwend werden met een heerlijk ontbijt en informatie over de supergave Urbanista producten, mocht ik er deze week twee nader onder de loep nemen. Ik ontving de New York Noise Cancelling Headphones, en de Tokyo True Wireless Earphones. Ben je ook benieuwd hoe dat nu werkt, die draadloze oortjes? Lees dan snel verder!

Ik moet voorop stellen dat ik nog nooit eerder draadloze oortjes of hoofdtelefoons heb gebruikt, wat betekent dat ik regelmatig in de knoop zit met mijn snoertjes. Om daar eens vanaf te zijn, was ik erg benieuwd naar de producten van Urbanista. Een een hip, Zweeds merk, met een prachtig en kleurrijk assortiment met voor ieder wat wils.

Verpakking New York

Zowel New York als Tokyo (lieve koosnaampjes, toch?) kwamen prachtig verpakt in een zwarte doos met het Urbanista logo aan de binnen- en buitenkant. Wanneer je de doos opent, worden de producten op een minimalistische manier tentoongesteld. De New York wordt geleverd met een handig reistasje. Heel handig want je paspoort en boarding pass passen er ook makkelijk in. Daarbij krijg je ook nog een snoer om de headphones in te pluggen en een USB-kabel om de koptelefoon op te laden. Je ontvangt zelfs een splitter om samen met een ander muziek te kunnen beluisteren.

 

Verpakking Tokyo

De Tokyo komt met een prachtig (ik ben echt zwaar onder de indruk van dit ontwerp, een soort sexy lenzendoosje!) opbergdoosje. Dit doosje doet gelijk dienst als een oplader voor de koptelefoontjes. Daarnaast vind je ook een USB-kabel, om aan te sluiten op het doosje en je computer, zodat je de oortelefoontjes kunt opladen.

Gebruik New York

Je kunt de New York Headphones op een paar verschillende manier gebruiken: 16 uur met de Active Noise Cancellation (ANC) functie in werking. 25 uur draadloze muziek en telefoontjes wanneer de ANC functie op inactief staat. Is de batterij leeg? Dan gebruik je New York onbeperkt dankzij de kabel. Deze headset werkt met IOS, Android en Windows. Deze is op te laden in 2,5 uur, en weegt 234 gr. Heel comfortabel! Wanneer je Bluetooth gebruikt, kun je tot ongeveer 10 meter van je telefoon of computer verwijderd zijn. Ideaal voor een dansje door de kamer zonder je huisgenoten te storen!

Het geluid is fantastisch! Toen ik ze gebruikte om wat Buzzfeed video’s te bekijken was ik verbaasd over hoe goed ik de achtergrond kon horen. Dat had ik nog nooit echt eerder opgemerkt.

Verpakking Tokyo

De Tokyo True Wireless earphones zijn prachtig ontworpen. Alles wat je maar nodig hebt, is volledig geïntegreerd: aan de zijkant van de oordopjes zit een subtiele knop waarmee je de oordopjes aan en uit kunt zetten. Je kunt een telefoontje kunt aannemen, ophangen of afwijzen (als je net lekker aan het hardlopen bent en geen zin hebt in afleiding, bijvoorbeeld). Je kunt muziek aanzetten of pauzeren. Siri activeren en een nieuwe Bluetooth verbinding instellen. Erg Chic!

Ik heb vrij kleine oren, dus heb altijd moeite om oordopjes te vinden die goed in mijn oren passen. Daarom vind ik het fijn dat veel merken verschillende maten bijvoegen. Zo kun  je je oordopjes aanpassen. De Tokyo oordopjes komen in een maat. Dit maakte mij wat nerveus. Het deel dat ik in mijn oor steek is bijna 2 keer zo groot als de oordopjes die ik zelf gebruik. Hoewel het deels een kwestie is van aanpassen, ben ik toch bang om de Tokyo ergens kwijt te raken. Bijvoorbeeld als ik nies, met mijn hoofd schut, of op mijn eten zit te kauwen. Het geluid van deze oordopjes vind ik wel erg fijn. Ze syncen super vlot met mijn telefoon, waardoor ik inderdaad in drie tellen – mits ik mijn veters goed zou strikken – snoerloos zou kunnen hardlopen of fietsen.

Eindoordeel Tokyo

Al vind ik de Tokyo oordopjes prachtig, zo sleek, en bieden ze een fantastisch geluid;  ik zou toch sneller naar mijn oude oortelefoontjes met snoer grijpen als ik mijn huis verlaat. Ik ben toch bang dat de Tokyo dopjes uit mijn oor glijden en ik ze onderweg kwijt zal raken. Mocht jij normale/grotere oren hebben, dan is dit waarschijnlijk geen probleem voor je. Ik raad dan ook aan dat je ze ergens uitprobeert en past voordat je ze aanschaft.

Eindoordeel New York

Ik heb de New York Headphones een paar uur geleden aangezet, in mijn telefoon geplugd. Ik zit nu ongemerkt al de hele avond van mijn favoriete Spotify playlists te genieten. Zonder lawaai van de straat of buren, daar de memory foam perfect rond mijn oren sluit. Het is een rustgevend gevoel, om zo van de buitenwereld afgesloten te zijn. De headphone rust zachtjes op mijn hoofd en is makkelijk verstelbaar. Ik had verwacht dat het lastig zou zijn om het volume te navigeren, of een telefoontje aan te nemen, met de koptelefoon op mijn hoofd. Maar design zou design niet zijn als overal aan gedacht is. Wanneer ik het snoer niet wil gebruiken dan sluit de New York heel makkelijk aan op mijn computer of Iphone. Het ontwerp van de headset is erg intuïtief. I love it! Ik ben iemand die veel reist, en zich soms ook wel afvraagt wat al die straling van Wifi en Bluetooth met ons lichaam doet. Daarom vind ik het super dat er een snoer meegeleverd is. Zo kan ik deze makkelijk inpluggen op een lange vliegreis, om de wereld buiten te sluiten en lekker te pitten. Of om gewoon old-skool over straat te gaan.

Ik keek altijd naar mensen met een koptelefoon en dacht dan altijd: het lijkt wel alsof jij het allemaal goed voor elkaar hebt. De wereld raakt je niet (zo snel). Je weet waar je naar onderweg bent en je geniet van het pad daar naartoe. Nu ik zelf noise-cancelling headphones draag, merk ik dat ik mij ook langzaam zo begin te voelen. On a mission. On trend. Klaar om mijn purpose te leven. Dat een paar headphones daarbij van ondersteuning zou kunnen zijn, had ik nooit verwacht!

Wil je je eigen paar Urbanista goodies?

De New York Headphones zijn beschikbaar voor €149.00. De Tokyo oordopjes voor €119.00 – en als je niet zo’n fan bent van zwart, zijn alle kleuren van de regenboog beschikbaar voor je… Waar wacht je nog op?

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: