FOOD| KNOFLOOKSOEP

door Monique NL
0 comment
FOOD| KNOFLOOKSOEP

Knoflooksoep, ik had zo’n zin om dat een keer te maken! Ik heb het nooit gemaakt en zelfs niet eens geproefd, maar de gedachte er aan liet me vanaf gisteren niet los, dus moesten de knofloken, die ik nog had liggen, er vandaag aan geloven. Dit zijn de ingrediënten én ik vertel je hoe je het maakt. De smaak is heerlijk!

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen

4 hele bollen knoflook

275 ml kookroom

4 uien

1 lenteui

1,5 liter water

1 boullionblokje (groenten of kip)

30 gram roomboter

3 à 4 eetlepels tarwebloem of kikkererwtenmeel

En zo maak je het

Knoflooksoep is echt heel simpel om te maken: Je verwarmt de oven voor op 160 graden, dan doe je de 4 knofloken in een ovenschaal en zet je ze in de oven. Als je dat hebt gedaan snijd je de uien en de lenteui in stukken (maakt niet uit hoe groot, want je gaat ze straks nog blenden) en doe je de boter in de pan. Fruit nu alle uitjes tot ze glazig zijn en voeg de kookroom, het boullionblokje en het water toe aan de uien. Roer het geheel door elkaar en laat langzaam 10 minuutjes sudderen.

Wanneer de knoflook klaar is haal je de zacht geworden knoflook uit zijn schilletjes (kan met de hand of met een lepel) en doe je de stukjes bij de soep. laat het geheel nog 15 a 20 minuten sudderen en pak een zeef en een grote bak of een andere pan. Giet de soep er doorheen en doe de pulp in een blender (bijvoorbeeld een Nutribullet) doe de geblende pulp weer bij de soep en serveer met stokbrood en roomboter.

Smullen maar! Zelfs je kinderen zullen van dit gerecht genieten, omdat hij zo zacht en romig smaakt.

Foto Credits: Suppakrit Boonsat

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: