EVENEMENT | ECCO LEATHER FACTORY

door Monique NL
0 comment
EVENEMENT | ECCO LEATHER FACTORY

Ik ging gisteren naar het Ecco leather factory petit evenement: een kleinschalige workshop ‘ je eigen tas maken’, georganiseerd door Ecco. We begonnen met een les over het bedrijf en over verschillende soorten leer, heel interessant!

Ecco leather factory petit is een rondreizende pop-up factory van Ecco. Ze zijn al over de hele wereld geweest: in Australie bijvoorbeeld, maar nu hebben ze een thuiswedstrijd in de Pijp in Amsterdam.

Wat zijn er toch verschrikkelijk veel verschillende soorten leer! Bloggers, vloggers en influenceren verzamelden zich om de tafel heen, waarop werd uitgelegd wat de verschillen zijn: het ene stuk leer is hard, het andere zacht, de andere gekleurd en weer de volgende heeft een bijzondere bewerking gehad om hem een aparte vorm te geven.

Wat een leuk initiatief en wat fijn dat ik het genoegen heb, om bij deze dag te mogen zijn en kennis te maken met een creatief team, waar je ‘u’ tegen zegt. De mensen van Ecco zijn gepassioneerd over hun werk: we mogen aan het leer voelen en ze helpen ons graag bij het maken van een tas.

Er zijn wat voorbeelden beschikbaar van tassen: je kan bijvoorbeeld een standaard clutch maken of een shopper, of je mag helemaal zelf iets verzinnen. Ik kies dat laatste: ik vraag twee stukken leer van de shopper en ga naar degene, die meer weet over het bewerken van het leer. Wil ik het schilderen of een bijzonder effect geven? We brainstormen even over mijn tas en ik kom tot de conclusie, dat ik een ‘belt’ wil maken: de ideale festivalbag. Ik heb altijd zo’n moeite op events met mijn tas… Jaren geleden maakte ik van een schoudertas een soort belt, die altijd met me mee gaat, maar deze is eigenlijk te klein om echt een avondje alles mee te kunnen nemen wat je nodig hebt. Ik ga dus een grote festivalbag maken, voor op mijn heupen!

Leuk! ik weet wat ik ga maken en ga naar de naaister. Ik vertel haar over mijn idee en ze geeft me direct wat input om over na te denken. Hoe wil ik het? Wil ik hier of daar het riempje, hoe ver wil ik dat de flap wordt omgeslagen? Hoe wil ik de onderkant dichtgemaakt hebben? Ik wil dat ik hem echt plat op mijn heup kan dragen, dus een vlakke onderkant. De naaister snapt wat ik wil en ze gaat meteen aan de slag. Binnen 10 minuten heeft ze mijn tas helemaal in elkaar zitten en is het tijd om de gaatjes erin te maken. Ik krijg hulp van Marly, die wel raad weet met de sluiting en binnen no time is de tas af!

Ondertussen klets ik met wat andere genodigden en smullen we van de hapjes en de drankjes. Al met al een hele fijne paar uur, met leuke mensen en wijze lessen.

 

Ik kom thuis en kijk naar mijn handgemaakte tas. Ik weet zeker dat ik hier nog veel plezier aan ga beleven. Dank jullie wel team Ecco leather & Ecco schoenen!

Wil je meer weten over Ecco Leather? Check hun site!

Liefs Monique

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: